חברי המרחב משתפים ביום מדעים שהועבר לחבורת בוני השותפות (כיתות ז-ח) כחלק מההתנסות המעשית בתוכנית.
להלן מכתב משתף שכתבו חברי המרחב להורים התבנית.
להורים שלום
אנחנו לומדים במרחב לפיתוח חינוך עתידי במעלה צביה, אחרי שנה מעשירה ומעניינת של
איך ללמד בצורה מאפשרת, מחברת ומרתקת ואיך להיות מורה שלוקח בחשבון את כל המערכות שקיימות בבן אדם, קבלנו על עצמינו להעביר יום מדעים לכיתות ז' ח'.
בחרנו נושאים יחד עם הילדים, נושאים שאנו מלאי תשוקה, עניין, וידע כלפיהם, נושאים שיכולים לשנות חיי, כאלה שמדליקים את האור ופותחים אפשרויות אם רק נדע אותם.
התחלקנו לקבוצות לפי הנושאי ויצאנו לדרך, ללמד מדעים על - איך דברי עובדים, בצורות שונות ומעניינות כאלו שיאפשרו טעימה, חשיפה, פתיחת פתח לתחומים עמוקים ומעניינים.
אחרי חקירה משותפת ומעמיקה כל קבוצה התמקדה בתחום מסוים וכך התגבש לו יום מיוחד שהיה עבורנו התנסות חשובה בדרך שלנו ומקווים מאוד שגם בדרך של הילדים.
נרגשים הגענו ליום המיוחל - הילדים עברו דרך 4 תחנות למידה שונות וביחד למדנו:
תחנה אחת היתה על גלי קול ומוסיקה – איך גל קול עובד ומשפיע על הסביבה וגם עלינו... איך צלילים שונים משרים בנו תחושות שונות ואיך חלקיקים של חול מתנהגים ומסתדרים בצורות גיאומטריות כתוצאה מרטט של תדרים שונים של קול. שמענו קטעי מוזיקה בתדרים שונים כמו: 440 ו 432 ועמדנו על ההבדל ביניהם ובמוסיקה חיה שמענו את ההבדל בין אקורדים מאז'וריים למינוריים.
תחנה שניה היתה בנושא הביוכימיה של הרגשות - שם נפתח הרקע לגישה ששמחה זאת בחירה ויכולת שניתן לבחור ולתרגל ומה הם ההורמונים העיקריים המופרשים לנו בגוף בכל קשת הרגשות של רווחה נפשית, שמחה, אושר וחוסן פנימי ואיך אנו יכולי להגביר את נוכחות בגוף ע"י תזונה, כושר, עיסוי ובחירה בגישה חיובית לחיים. למדנו שצחוק מחזק את מערכת החיסון, סיפרנו בדיחות ואפינו עוגיות שמעודדות הפרשת סרוטונין – הורמון השמחה והאושר.
תחנה שלישית היתה בנושא גלי אלקטרומגנטיים – תחנה שופעת התנסויות מרתקות והסברים על איך דברים בחיינו עובדים דרך ההיבט של שדות חשמליים ומגנטיים ואיך הם משפיעים אחד על השני ויוצרים גל אלקטרומגנטי כמו גלי רדיו, גלי של מיקרוגל, גלי רנטגן ועוד.
התחנה הרביעית העמיקה לנושא של ההורמונים המופרשים בתקופת ההתאהבות בחיינו (התקופה של התחלת הקשר) - אילו הורמוני מופרשים יותר או מופרשים פחות בתקופה זו אצל נשים ואצל גברים ואיך ההפרשה או חוסר ההפרשה שלה משפיעים על ההרגשה וההתנהגות שלנו. למשל מחשבות בלתי פוסקות על מושא האהבה או רצון מתמיד להיות בקשר ומגע אחד עם השני/ה, התנהגויות שכאשר לא מבינים מה גורם להם יכולות להיתפס כשליליות או "אובססיביות" אך בעצם הן חלק ממנגנון טבעי שקיים בגוף שלנו.
יום המדעים היה מאוד מאתגר, מרגש, ומעניין עבורנו, ללמוד ולגלות, ביחד עם הנערים והנערות הצעירים , איך דברי עובדים. היה משמעותי להתנסות בשטח, לתרגל וליישם את היכולות שאנו רוכשים פה במרחב לפיתוח חינוך עתידי, מול וביחד עם הנוער. הצמא שלהם לידע אקדמי, שנחוץ ומחובר לחיים שלהם היה מאוד מורגש, ההקשבה, הפתיחות והחמימות האנושית שקיבלנו מהם היתה מאוד מחזקת, מעצימה ומפרה עבורנו.
בסוף היום, עשינו סיכום ואכלנו את העוגיות הטעימות, שהוסיפו ניחוח ביתי לכל היום. קבלנו משובים מעמיקים מהנוער, המעידים על עומק רגישותם ותבונתם, והיה מקסים לראות איך הם מצליחים לבטא זאת במילים. המשוב העיקרי והמרגש היה, שהזמינו אותנו להיות מורים שלהם....
Comments